Amsterdam Data Tower

Amsterdam Data Tower “van hoog niveau” geopend

De eerste fase van de Amsterdam Data Tower is thans volledig operationeel. Dit is een uitbreiding van het bestaande datacentrum bekend onder de naam AMS1 op het Amsterdam Science Park. Digital Realty kocht dit datacenter in juli van het voormalige TelecityGroup. De Amsterdam Data Tower is een kwalitatieve, carrier-neutrale faciliteit die een uitgebreid ecosysteem biedt van telecomorganisaties, isp’s en kabelleveranciers, om te voorzien in de connectiviteitsbehoeften van de klant. De toren is 72 meter hoog en biedt klanten een oppervlakte van vijfduizend vierkante meter, met negen megawatts aan it-load. De faciliteit is ontworpen en gebouwd op basis van de nieuwste technologieën. Het biedt klanten toegang tot meer dan 150 netwerkhubs, waaronder Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX, de grootste transport hub ter wereld) en Neutral Internet Exchange (NL-ix). Ook De Nationale Supercomputer van Surfsara is gehuisvest in de toren.

Specialisten aan het werk De hoge kwaliteitseisen die in deze datacenteromgeving wordt gesteld en de manier waarop Beveco haar belofte steeds opnieuw waar weet te maken hebben geleid tot een bestendigde samenwerking tussen de twee bedrijven. De relatie tussen de medewerkers van Digital Realty en die van Beveco bestaat al sinds de negentiger jaren.
Beveco heeft samen met de specialisten van Digital Realty het Building Monitoring System (BMS), het Cooling Management System (CMS), alle security systemen (toegangscontrole, inbraakdetectie, intercom en CCTV) , het Security Monitoring System(SMS) en het Visitor Registration System (VRS) van de Amsterdam Data Tower gerealiseerd. Tevens is er een webkoppeling met het Energie Management Systeem (EMS) gerealiseerd. Doordat de installaties volledig redundant zijn opgebouwd is een enorm hoge beschikbaarheid gerealiseerd.

Gerichte ondersteuning Voor de diverse installaties zijn door de langdurige samenwerking tools tot stand gekomen om de installaties efficiënt te kunnen beheren. Zo is er bijvoorbeeld bij een eventuele ontruiming direct een actuele lijst met aanwezigen beschikbaar voor de BHV. En via email en SMS worden storingen direct naar de betrokken medewerkers verstuurd, zodat geen kostbare tijd verloren gaat.

Projectmanagement Beveco staat vooral bekend om haar adequate projectmanagement. De ervaren projectmanagers hebben gedetailleerde kennis van W, E en ICT, een unieke combinatie. De projectmanager van Beveco stuurt de betrokken projectleiders en onderaannemers aan en vormt het vaste aanspreekpunt. De projectmanager denkt mee bij het ontwerp van de technische installaties, ziet toe op de correcte uitvoering en bewaakt de planning en het budget.
Onlangs is gestart met de uitvoering van de tweede fase. We wensen Digital Realty en haar klanten veel succes met deze schitterende locatie.

> Meer over onze datacenterprojecten