Constructieve samenwerking voor optimale oplossingen

TelecityGroup: toonaangevende opdrachtgever.
Als de meest vooraanstaande leverancier van carrier-neutrale datacenters in Europa bevindt TelecityGroup zich in de voorhoede van de datacenter-branche. Met datacenters in de steden Amsterdam, Dublin, Frankfurt, Helsinki, Istanbul, Londen, Manchester, Milaan, Parijs, Sofia, Stockholm en Warschau, werkt TelecityGroup voortdurend aan meer capaciteit door nieuwe datacenters te bouwen en bestaande centers uit te breiden. Zo ondersteunt men in de toekomst op de juiste manier de groei van haar klanten. De datacenters van TelecityGroup bieden hoge connectiviteit en beveiligde omgevingen voor IT- en telecomapparatuur, de drijvende kracht achter de digitale economie. Hierbij komen de netwerken waaruit het Internet bestaat bij elkaar en worden bandbreedte-intensieve applicaties, content en informatie veilig ondergebracht.

Specialisten aan het werk
De hoge kwaliteitseisen die TelecityGroup stelt en de manier waarop Beveco haar belofte waar weet te maken hebben geleid tot een bestendigde samenwerking tussen de twee bedrijven.
De relatie tussen de enthousiaste, gedreven medewerkers van TelecityGroup en die van Beveco bestaat sinds de negentiger jaren. TelecityGroup zocht bij de ontwikkeling van haar eerste datacenters in Amsterdam naar een gespecialiseerde partij die service en onderhoud voor hun klimaatinstallaties kon verzorgen. Vanuit het onderhoud aan deze installaties en de goede uitvoering van diverse uitbreidingen aan deze installaties is de relatie tussen beide bedrijven uitgebreid.

In 2008 opende TelecityGroup haar vierde datacenter in Nederland op Amsterdam Business Park. Voor de bouw van de eerste fase van dit datacenter verzocht TelecityGroup de middels aanbesteding geselecteerde installateur GTI (thans Cofely), te kijken naar de mogelijkheid om het Building Management System (BMS) door Beveco uit te laten voeren. Na een uitgebreide verkenning ontving Beveco de opdracht voor niet alleen het BMS maar ook voor alle security systemen (toegangscontrole, inbraakdetectie en CCTV) en het Security Management System (SMS). De tweede fase van het datacenter op Amstel Business Park volgde in 2009 en werd in opdracht van Burgers Ergon (thans Heijmans) door Beveco gerealiseerd. Om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van vrije koeling. Doordat de installaties volledig redundant zijn opgebouwd is een enorm hoge beschikbaarheid gerealiseerd.

December 2010 wordt de bouw van AMS5, het vijfde datacenter van TelecityGroup, aangekondigd. Ook voor dit datacenter ontvangt Beveco de opdracht voor de uitvoering van het BMS, waarbij een overzichtelijk dashboard wordt ontwikkeld. Het datacenter AMS5 wordt voorzien van koeling door middel van ATES waardoor het nog belangrijker wordt om alle koelinstallaties efficiënt op elkaar af te stemmen. Beveco realiseert hiervoor een Cool Management Systeem (CMS). Ondanks dat elke installatie zijn eigen regeling heeft, zorgt het CMS ervoor dat continu de beste aansturing voor de verschillende installaties wordt ingezet. Hierbij wordt ook cyclisch gewisseld.

Gerichte ondersteuning en solide project management
Voor de mechanische installaties van TelecityGroup zijn door samenwerking met Beveco tools tot stand gekomen om de installaties efficiënt te kunnen beheren. Zo is er een ’web based overzicht’ van de installaties op alle vestigingen gemaakt. Via email en SMS worden storingen direct naar de betrokken medewerkers verstuurd, zodat geen kostbare tijd verloren gaat. Uiteraard worden alle gemeten waarden van temperaturen, vochtigheid, meldingen en sturingen decentraal in de regelaars, maar ook centraal op de servers gedurende lange tijd opgeslagen. Zo is altijd terug te zien hoe een bepaalde installatie heeft gepresteerd en wanneer een verstoring is ontstaan. Ook de automatische rapportages die zijn opgezet en naar de betrokkenen worden verstuurd bieden de benodigde informatie over de performance van alle gekoppelde installaties.

Beveco en TelecityGroup kennen ook een goede samenwerking op het gebied van projectmanagement. Een aangestelde projectmanager van Beveco stuurt de betrokken projectleiders en onderaannemers aan en vormt voor TelecityGroup het vaste aanspreekpunt. De projectmanager denkt mee bij het ontwerp van de technische installaties, ziet toe op de correcte uitvoering en bewaakt de planning en het budget.

Voor optimale ondersteuning na de uitvoering is een mantelovereenkomst afgesloten voor de service aan de installaties. Beveco is hierbij het aanspreekpunt voor uitbreidingen, wijzigingen en eventuele verstoringen van de installaties. Beveco zorgt voor 24/7 ondersteuning door vakbekwame software-engineers en projectleiders. De kleinste verstoring wordt snel en doelmatig, via remote support en/of ter plekke opgelost.

John Kruythof, Directeur Beveco Gebouwautomatisering: “Beveco is als ervaren projectorganisatie trots op het feit dat een opdrachtgever als TelecityGroup sinds lange tijd het vertrouwen stelt in de aanpak van ons bedrijf. Een duurzame relatie verschaft ten slotte de beste omgeving voor het oplossen van complexe vraagstukken.”