Datacenterprojecten vereisen een specifieke aanpak qua uitvoering, projectmanagement en onderhoud.

Korte doorlooptijd en hoge beschikbaarheid

Een datacenterproject onderscheidt zich onder andere van andere projecten door de gewenste hoge beschikbaarheid en korte doorlooptijd. Dit geldt zowel tijdens nieuwbouw als bij uitbreidingen. Dit vereist flexibiliteit van een organisatie maar ook snelheid en nauwkeurig werken. Tevens is adequaat projectmanagement met diepgaande technische kennis een must. Beveco heeft bewezen bij verschillende opdrachtgevers dergelijke projecten goed te kunnen uitvoeren en te onderhouden.

Welke rol vervult een GMS in een datacenter

Een “Gebouw Management Systeem” (GMS) kan binnen het datacenter alle aanwezige installaties (UPS, Cracs, power, generatoren, koelmachines, koeltorens, NSA’s, etc.) overzichtelijk en eenduidig monitoren, bedienen en beheren. Daarnaast zorgt het GMS voor een duidelijk overzicht van alle alarmen en opvolgingen hiervan. Koppelingen worden veelal (redundant) gemaakt op basis van SNMP, Modbus, BACnet, contacten, etc. Een GMS geeft een duidelijk inzicht in de prestaties en het energieverbruik van een installatie. Uiteraard is alles lokaal maar ook op afstand inzichtelijk.

Security en safety

Omdat brand en ongewenste aanwezigheid van personen de continuïteit kunnen verstoren, zijn deze disciplines binnen een datacenter zeer belangrijk. Zo kan ervoor gekozen worden om alle systemen zoals CCTV, branddetectie, inbraaksignalering en toegangscontrole te integreren in het GMS of in een losstaand Security Management Systeem (SMS).

Referenties

Enkele datacenter referenties:

  • TelecityGroup te Amsterdam, diverse sites
  • Colt Telecom te Amsterdam en Rotterdam, diverse sites
  • Schuberg Philis te Schiphol-Rijk
  • Royal Bank of Scotland, Amsterdam en Rotterdam
  • Van Lanschot Bankiers te Den Bosch
  • Gelre ziekenhuis te apeldoorn
Meer referenties vindt u op onze referentie-pagina.