In zorginstellingen zijn tal van systemen aanwezig om het verblijf van patiënten en medewerkers zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. Om deze systemen optimaal te kunnen bedienen en beheren kan een Gebouw Management Systeem (GMS) een belangrijke bijdrage leveren. De systemen die we tegenkomen zijn: klimaatregelsystemen, dwaalprotectie, PZI, DECT, zusteroproep, parkeren, multimedia aan bed, toezicht op extra beveiligde ruimten zoals MER/SER en de apotheek, brandbeveiliging, medische gassen, slagbomen, deuren, CCTV, intercoms, etc.

Overzicht behouden

Tijdens verbouwingen worden vaak melders uitgeschakeld op verschillende afdelingen. Door een GMS is er een duidelijk overzicht van alle systemen en als er ergens een melder uitgeschakeld is, wordt dit overzichtelijk op het GMS gepresenteerd. Door middel van procedureschermen kan de bewaking eenvoudig de grote diversiteit van meldingen gecontroleerd afhandelen. Hierdoor blijft geen uitschakeling of alarmmelding onopgemerkt.

Lagere exploitatiekosten

Geregeld zijn er verbouwingen. Elke verbouwing moet in de presentatie van de verschillende systemen worden aangepast. Door inzet van een GMS kan dit centraal in één systeem gebeuren. Autocad tekeningen kunnen worden geëxporteerd door huisvesting en door het GMS worden ingelezen. Dit zorgt ervoor dat de exploitatiekosten op dit gebied verlaagd worden.

Alles geïntegreerd maar toch eigen schermen voor elke discipline

Een medewerker van bijvoorbeeld de afdeling TD krijgt bij aanmelding op het systeem op basis van autorisatie alleen toegangsrechten tot de systemen die voor zijn/haar afdeling van belang zijn. Datzelfde geldt voor een medewerker van de beveiliging. Systemen die voor beiden belangrijk zijn, zoals vrijgave van verlichting, kunnen uiteraard door beiden worden bediend.

Zelf aanpassingen doen

Indien gewenst kunnen we medewerkers van uw technische dienst opleiden om zelf aanpassingen in de grafische weergave te doen. Hierdoor zijn de exploitatiekosten nog verder te verlagen en zijn aanpassingen volledig in eigen hand uit te voeren.

Referenties

Enkele gezondheidszorg referenties:

  • Westfriesgasthuis (WFG) te Hoorn
  • Stichting Zuidwester, diverse locaties in Zuid-Holland
  • AZM te Maastricht
  • GGZ te Heerhugowaard
  • GGZe te Eindhoven
  • Isala Klinieken te Zwolle
  • IJsselland Ziekenhuis te Capelle aan den IJssel
  • Viecuri ziekenhuis te Venlo
Meer referenties vindt u op onze referentie-pagina.