Dit zijn de vijf grootste voordelen van gebouwautomatisering

Gebouwautomatisering van Beveco is zowel de regeltechniek (software) als systeemintegratie (samenwerkingstechniek) voor smart buildings. We maken gebruik van bestaande en nieuwe sensoren – bijvoorbeeld aanwezigheidssensoren, om beter inzicht te krijgen in de bezetting van het gebouw. Of om comfortinstallaties, zoals verlichting en de binnenconditie automatisch te sturen. Zo kan er aangegeven worden waar de vrije plekken in de kantoortuin zijn, wordt er geen onnodige energie verbruikt en fungeren de aanwezigheidssensoren ook als inbraakdetectiesensoren. In dit blog hebben wij de 5 grootste voordelen van gebouwautomatisering voor u op een rijtje gezet.

De vijf grootste voordelen van gebouwautomatisering:

1. Gebruikersgemak

In plaats van dure bedienelementen in de kantoorruimten, stuurt u het klimaat door het scannen van een QR-code via een simpele webinterface of via onze app op een mobiel of tablet.

2. Een toekomstbestendig gebouw

We streven ernaar om een goede gezamenlijke IP infrastructuur voor technische installaties in een gebouw door te voeren, waarbij nieuwe technische innovaties goed samenwerken – ook op bestaande technologieën, zodat investeringen die nog niet afgeschreven zijn goed aangevuld kunnen worden met de nieuwste innovaties. Bestaande installaties kunnen prima aangevuld worden met IoT-sensoren, bijvoorbeeld op basis van LoRa of SigFox technologieën. Deze sensoren meten de om voor meer luchtkwaliteit zorgen.

3. Duurzaamheid

Als de verwarming, koeling, verlichting, zonwering, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit automatisch op elkaar afstemmen, vermindert dit de energieverbruik in een gebouw en zorgt dit voor een fijn binnenklimaat. De hierbij verzamelde data kan eenvoudig geanalyseerd worden en kunnen we gebruiken om het onderhoud te optimaliseren.

4. Beveiliging

Gebouwautomatisering kan een goede aanvulling zijn op de beveiliging. Een voorbeeld hiervan is dat de aanwezigheidsmelders voor de verlichting een aanvulling zijn op de normale beveiligingsmelders. Bij een inbraakmelding gaan zo op elke verdieping automatisch de lichten aan. Zo nemen de camera’s ook bruikbare beelden op.

5. Veiligheid

Gebouwautomatisering kan een goede aanvulling zijn op de veiligheid. Een voorbeeld hiervan is dat BHV’ers snel geïnformeerd kunnen worden over de locatie van een brandmelding of andere calamiteit. Het systeem genereert ook automatisch een lijst van alle medewerkers en bezoekers naar de BHV'ers, zodat het gebouw gericht en adequaat ontruimd kan worden.

Zien we u op het Building G100 evenement?

Op het Building G100 evenement van 3 oktober 2019 laten we onze building managementsystemen graag aan u zien. De focus van dit evenement is gebouwautomatisering en managementsystemen. Tijdens dit evenement vertellen wij u graag meer over welke oplossingen wij bieden op het gebied van gebouwautomatisering en welke mogelijkheden er voor uw organisatie zijn.

Wilt u weten welke voordelen van gebouwautomatisering voor uw gebouw van toepassing zijn? Vul dan het contactformulier in of bel direct met een van onze specialisten via 0186 65 90 30 om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Is dit artikel interessant?