Wat is een Smart City?

De term Smart City heeft u vast al eerder gehoord, maar weet u ook wat een Smart City is? In het Nederlands noemen we een Smart City ook wel Slimme stad. Een Smart City is een stad waarbij slimme toepassingen (Internet of Things), data en bestaande systemen worden verbonden tot een groot netwerk om onder andere de leefbaarheid (van mens en dier), milieukwaliteit en duurzaamheid in een stad (of gemeente) te verbeteren.

Smart City: minder file en betere luchtkwaliteit

In een Smart City zijn diverse sensoren geplaatst om data te kunnen verzamelen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Sensoren in het riool en op peilbuizen voor grondwater. Dit maakt het mogelijk inzicht te hebben over grond- en rioolwater. Hierdoor wordt het mogelijk om drainage en buffering van water aan te passen op de weersverwachting.
  • De doorstroming van het verkeer in een grote stad verbeteren met slimme stoplichten die zorgen voor een goede doorstroming van het verkeer of met sensoren bij parkeergarages waardoor u real-time kunt zien waar in de stad nog voldoende parkeerplek is. Als er minder file is in een stad, wordt de luchtkwaliteit beter wat goed is voor het milieu en de kwaliteit van het leven van mens en dier.
  • Sensoren voor het meten van luchtkwaliteit om het beleid hierover te ondersteunen met real-time metingen van de kwaliteit van de lucht, zowel buiten als binnen.
  • Een ander voorbeeld van toepassingen in een Smart City is het plaatsen van sensoren in lantaarnpalen die ervoor zorgen dat de lantaarnpalen alleen aan gaan wanneer dat nodig is.

Smart City oplossingen van Beveco

Beveco biedt diverse oplossingen op het gebied van Smart City:

  • Smart City Management Systeem

Een Smart City Management Systeem (SCMS) is een bedien- en beheerplatform voor alle systemen en sensoren binnen een stad of gemeente. Met een SCMS kun je gemakkelijk alle systemen bedienen en beheren.

  • Riool en Grondwater Management Systeem

Met deze oplossing heeft u 24/7 inzicht in de status van het grond- en rioolwater. Op deze manier kan een stad of gemeente goed inspelen om drainage en buffering van water aan te passen op het weer.

  • CO2 Monitoring Systeem

Om ervoor te zorgen dat de luchtkwaliteit altijd goed is, kunt u met een CO2 Monitoring Systeem meten hoeveel CO2 er in de ruimte aanwezig is en kunt u de kwaliteit van de lucht controleren. Een goede luchtkwaliteit (dus niet te veel CO2 in de lucht) zorgt ervoor dat mensen zich beter kunnen concentreren.

  • Luchtkwaliteit Monitoring Systeem

Met ons luchtkwaliteit Monitoring Systeem kunt u real-time de kwaliteit van de lucht in de stad/gemeente monitoren. Zo krijgt u goed inzicht en kunt u verbeterplannen opstellen om bijvoorbeeld de uitstoot van verkeer terug te dringen.

Demo aanvragen voor real-time Smart City software

Wij zijn gespecialiseerd in merkonafhankelijke systeemintegratie trajecten en wij verzorgen de complete regeltechniek voor klimaatinstallaties. Onze missie is om onze klanten te ontzorgen met de beheeroplossingen die wij creëren. Daarnaast bieden wij 24 uur per dag support, op afstand en wanneer het noodzakelijk is komt er een specialist langs binnen 4 uur nadat u de melding heeft gedaan. 

Wilt u graag een demo waarbij u zelf kunt ontdekken hoe onze Smart City software real-time werkt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met een van onze specialisten via +31 (0)186 65 90 30.

Is dit artikel interessant?