Mede door de stijgende energieprijzen en de roep om een beter milieu neemt de vraag naar energiemanagementsystemen (EMS) toe. Afhankelijk van het gebouw, bijvoorbeeld ziekenhuis, kantoor, appartementencomplex, etc. kunnen systemen sterk variëren. Beveco levert complete energiemanagementsystemen toegespitst op de eisen en wensen van de gebruiker en omgeving.

Energie bemetering

Wij leveren energiemeters leveren van diverse fabrikanten en in diverse uitvoeringen. Zo kunnen energiemeters worden geleverd met relatief eenvoudige pulsuitlezing tot meters voorzien van intelligente software koppelingen of draadloze meters. Voor intelligente uitlezing is M-bus een vaak toegepast protocol, maar ook op basis van Modbus, LonWorks, BACnet en zelfs draadloos via bijvoorbeeld het Z-wave protocol zijn communicatie en datacollectie mogelijk.

Datacollectie en visualisatie

Met onze web integratie controllers kan vanuit diverse onderliggende systemen – ongeacht welk communicatieprotocol – informatie worden opgehaald, gelogd en gevisualiseerd. We beschikken over uitgebreide loggings- en presentatiemogelijkheden. Desgewenst is het mogelijk de data door te zetten naar energiemanagementsystemen.

Energie monitoring

Verlaag uw energiekosten met een geavanceerd webbased energiemonitoringsysteem. Systemen die speciaal zijn ingericht om energiebesparingen te analyseren. Energieverbruik, kosten en besparingen ziet u in één oogopslag.

Voor complete webbased energiemonitoringsystemen werken wij veelal samen met partners zoals Trend Control Systems (softwarepakket Trend Energy Manager), Sun Solutions (softwarepakket eSight) en IF Technology (softwarepakket LIFT).

Specifieke kenmerken

  • volledig webbased energiemonitoringsysteem;
  • eenvoudig in beheer en onderhoud;
  • modulair in opbouw;
  • flexibel in gebruik;
  • automatische import van gegevens uit Gebouw Beheer Systemen (GBS) of telemetrische meters;
  • direct alarm bij afwijkingen in energieverbruik.