De diverse systemen binnen een gebouw werken vaak met verschillende communicatieprotocollen: verwarming en ventilatie met BACnet, koeling met Modbus, ruimtethermostaatregeling met LonWorks, verlichting met KNX of DALI, energiemeters met M-bus, om slechts de meest gangbare voorbeelden te noemen.

Integratie met één programmeertool

Wij zijn in staat de verschillende protocollen met één enkele programmeertool te integreren. Hiervoor maken we gebruik van producten die werken op basis van het Niagara 4 Framework van Tridium, onderdeel van Honeywell.

Niagara 4 Framework

Het Niagara 4 Framework is specifiek ontwikkeld om aan de toenemende vraag naar webbased integratie en besturing van installaties te kunnen voldoen en stelt anderen (zoals Beveco) in staat applicaties te ontwikkelen op basis van dit Framework. Beveco kan hierbij kiezen uit 3 leveranciers die producten leveren op basis van het Niagara 4 Framework. Dit zijn Trend Control Systems (type TONN), Tridium (type JACE8000) en EasyIO (type ESI-J8000).

Beveco gecertificeerd

Beveco is een vooraanstaande en gecertificeerde System Integrator van Trend Control Systems, Tridium en EasyIO. Om de nodige kennis van al hun producten in huis te halen zijn al onze engineers getraind en gecertificeerd. Tevens zijn al onze engineers gecertificeerd voor het toepassen van open en webbased Niagara oplossingen. We gaan zelfs verder, de R&D programmeurs van Beveco hebben bij Tridium de uitgebreide “Niagara Developers Course” gevolgd. Hiermee is Beveco in staat zelf applicaties en/of software drivers te ontwikkelen.