Regeltechniek is van doorslaggevend belang voor het comfortabel en efficiënt functioneren van klimaatinstallaties in gebouwen. Een goede installatie is duurzaam van karakter en biedt de aanwezigen een optimaal comfort tegen minimale kosten. Beveco Gebouwautomatisering is specialist op het gebied Klimaatregeltechniek (HVAC) en biedt haar diensten aan voor een comfortabel en economisch beheer.

Kennis en ervaring

Ons team van meet- en regelspecialisten beschikt over ruime expertise en ervaring met conventionele en moderne, webbased klimaatregelsystemen. Onze specialisten zijn doorkneed in het automatiseren en integreren van (duurzame) installaties voor verwarming, koeling, ventilatie, verlichting, zonwering, individuele ruimteregeling en tal van andere functies. Door de brede kennis van systemen kunnen we een belangrijke rol spelen in het hele proces van ontwerp tot oplevering van de installaties. Onderdelen hiervan zijn: ontwerpbesprekingen met klant, adviseur en installateur, het maken van regeltechnische omschrijvingen, selectie van regel- en veldapparatuur, engineering en coördinatie van kastschema’s en regelkasten, coördinatie van regeltechnische bekabeling en in bedrijf stellen ter plaatse.

Open en onafhankelijk

Onze oplossingen zijn gebaseerd op open technologieën. Integratie met apparatuur van derden is mogelijk zoals een koelmachine (Modbus), een luchtbehandelingskast (BACnet) en energiemeters (M-bus). Hiervoor passen we producten toe die gebaseerd zijn op het Niagara Framework™ van Tridium. Dit software platform is open en protocolonafhankelijk, specifiek ontwikkeld om aan de toenemende vraag van webbased integratie en besturing van installaties te kunnen voldoen. Het systeem wordt wereldwijd toegepast en geleverd onder verschillende merken (brand labels).

Onze merken

Merken die wij leveren en volledig ondersteunen zijn de open en webbased klimaatregelsystemen van Trend Control Systems, Tridium en EasyIO. Van deze merken gebruiken wij veelal de producten die gebaseerd zijn op het Niagara Framework en/of Sedona Framework. Trend en Tridium zijn merken van Honeywell. EasyIO is een OEM partner van Tridium. De ontwikkelaar van het Niagara en Sedona Framework is Tridium (onderdeel van Honeywell).

Trend Control Systems

De IQ4 regelaars zijn bedoeld voor het automatiseren van primaire regelinstallaties. Deze krachtige en vrij programmeerbare regelaars zijn standaard voorzien van een webserver en een IP aansluiting. Bediening is kinderlijk eenvoudig met behulp van een webbrowser. Ook voorzien van uitgebreide logcapaciteit. Leverbaar in BACnet/IP uitvoering.

De kleinste regelaar is de IQeco, die speciaal is ontwikkeld voor intelligente ruimteregelingen. De IQeco is vrij programmeerbaar en gebaseerd op het BACnet/MSTP communicatieprotocol. Uitermate geschikt voor een alles-in-één ruimteregeling, waarbij de klimaatregeling, verlichting en zonwering zijn verwerkt in één software applicatie en worden aangestuurd vanuit één regelaar.

Integratie met apparatuur van derden, ongeacht welk communicatieprotocol, is mogelijk met de TONN (Trend Open Network Node) controller. De TONN is gebaseerd op het Niagara Framework. Uiteraard is deze web regelaar ook zeer geschikt voor het automatiseren van primaire regelinstallaties.

De IQVision Supervisor kan gebruikt worden voor grafische/dynamische bediening en beheer van Trend regelinstallaties. Ook hiermee is integratie met apparatuur c.q. systemen van derden mogelijk. De IQVision is gebaseerd op het Niagara Framework.

Tridium

Tevens kan er gekozen worden voor de nieuwste regelaars van Tridium, type JACE8000, als het gaat om automatisering van HVAC installaties. Voornamelijk als de nadruk ligt op webbased integratie en besturing van installaties, worden deze producten gekozen. Ook deze regelaars zijn vrij programmeerbaar en gebaseerd op open technologieën. De JACE8000 is standaard voorzien van een webserver en een IP aansluiting. Bediening is kinderlijk eenvoudig met behulp van een webbrowser. De JACE8000 is gebaseerd op het Niagara 4 Framework. In combinatie met I/O modulen (LonWorks, BACnet, Modbus, KNX etc.) worden ze toegepast in regelinstallaties van klein tot groot en van eenvoudig tot zeer complex.

De JACE8000 kan, vanwege zijn krachtige webserver, tevens gebruikt worden voor grafische/dynamische bediening en beheer van regelinstallaties. Ook hiermee is integratie met apparatuur c.q. systemen van derden mogelijk. Voor meer uitgebreid en centraal beheer van één of meer regelinstallaties passen we de N4 Supervisor toe. De N4 Supervsior is webbased en het paradepaardje van Tridium. Het is een intelligente oplossing voor de supervisie van apparatuur van verschillende fabrikanten van bijvoorbeeld HVAC, verlichting, beveiliging, brandmelding, etc. De N4 Supervisor heeft uitgebreide functionaliteiten als centrale data logging, alarmopslag, master scheduling, netwerkmanagement en integratie met Enterprise software applicaties.

EasyIO

Naast de regelsystemen van Trend en Tridium leveren wij ook de producten van EasyIO, Met name de regelaars, type EasyIO JACE8000, EasyIO 30p en de nieuwste FG en FW (WIFI) serie web controllers (HTML5), als het gaat om automatisering van HVAC installaties. Voornamelijk als de nadruk ligt op webbased integratie en besturing van installaties, worden deze producten gekozen. Ook deze regelaars zijn vrij programmeerbaar en gebaseerd op open technologieën. De EasyIO controllers zijn standaard voorzien van een webserver en een IP aansluiting. Bediening is kinderlijk eenvoudig met behulp van een webbrowser. De EasyIO JACE8000 is gebaseerd op het Niagara 4 Framework en is een brand label van Tridium. In combinatie met I/O modulen (LonWorks, BACnet, Modbus, KNX etc.) en/of EasyIO 30p controllers worden ze toegepast in regelinstallaties van klein tot groot en van eenvoudig tot zeer complex. De EasyIO JACE8000 kan, vanwege zijn krachtige webserver, tevens gebruikt worden voor grafische/dynamische bediening en beheer van regelinstallaties. Ook hiermee is integratie met apparatuur c.q. systemen van derden mogelijk. Voor meer uitgebreid en centraal beheer van één of meer regelinstallaties passen we de EasyIO N4 Supervisor toe. Dit is een webbased Supervisor die gebruik maakt van het Niagara 4 Framework. Het is een intelligente oplossing voor de supervisie van apparatuur van verschillende fabrikanten van bijvoorbeeld HVAC, verlichting, beveiliging, brandmelding, etc. De EasyIO N4 Supervisor heeft uitgebreide functionaliteiten als centrale data logging, alarmopslag, master scheduling, netwerkmanagement en integratie met Enterprise software applicaties.

Andere merken

Naast de merken Trend, Tridium en EasyIO hebben wij o.a. kennis en ervaring met de systemen van CentraLine, Priva, Saia-Burgess en Wago. U kunt voor support en ondersteuning van deze systemen ook bij ons terecht.